Flowschakelaar

ODS biedt een breed programma aan flowschakelaars, niveauschakelaars en temperatuurschakelaars die gebaseerd zijn op het thermische massaflow meetprincipe. Deze producten worden met duizenden toegepast in allerlei branches. De toepassingen zijn legio. Deze instrumenten zijn geschikt voor gassen en vloeistoffen.

Meetprincipe van de FCI Flowschakelaar

De flowschakelaar bezit twee temperatuursensoren:

De referentie temperatuursensor: Dit PT-1000 element meet nauwkeurig de temperatuur van het (stromende) medium.

De actieve temperatuursensor: Dit PT-1000 element wordt met een constant elektrisch vermogen gevoed. Zodoende is de gemeten temperatuur hoger dan die van het medium waarmee de sensor in geleidend contact is. De mate van afkoeling hangt af van ‘de mate waarin het medium kans ziet afkoeling te veroorzaken’.

De respons van de flowschakelaar is afhankelijk van de snelheid  van het langsstromende medium. Deze meter is ongevoelig voor de druk en temperatuur van het medium, en is bijzonder goed toepasbaar onder allerlei industriële omstandigheden.

De meeste flowschakelaars bezitten een 0 – 10 Volt uitgang t.b.v. het afstellen en testen van de meter en twee stuks relaisuitgangen, die bijvoorbeeld fail-safe geschakeld kunnen worden op een vooralarm en alarm (low flow en no flow).

Afdichtingen

Alle flowschakelaars hebben een (mediumzijdig) geheel gesloten compleet gelaste constructie. De schakelaars worden geleverd in tal van uitvoeringen zoals:

  • Insteektypen met schroefdraadaansluiting, knelkoppeling of flens;
  • Met doorstroomarmatuur;
  • In sanitaire uitvoering;
  • In OEM uitvoering.

ODS biedt de mogelijkheid de flowschakelaars onder geconditioneerde omstandigheden op een NMi gecertificeerde ijkbank nauwkeurig in te regelen. Voor meer informatie laat via deze link uw contactgegevens achter.