Zuurstofanalysers

ODS biedt betrouwbare procesanalysers voor het meten van zuurstof. De analysers zijn ontworpen voor het verhogen van de efficiëntie, optimaliseren van de processen en verhogen van de veiligheid. Typische applicaties zijn O2 bewaking bij ‘tank blanketing’ met een inert gas en optimalisatie van branders door analyse van de O2 in rookgas.

GE Measurement en Control Solutions – Zuurstof analyse

GE Measurement & Control Solutions (voorheen Panametrics) biedt een divers pakket zuurstofanalysers met verschillende meettechnieken. Hierdoor is voor iedere toepassing een geschikte oplossing voor handen.

XMO2 – Thermo paramagnetische zuurstofanalyser. 
Deze analyser maakt gebruik van de paramagnetische eigenschappen van zuurstof. Door het gas met daarin de zuurstof langs enkele permanente magneten te leiden ontstaat een wind die met thermistoren wordt gemeten. De analyser is uitgevoerd als een compacte transmitter, geschikt voor installatie in ATEX gecertificeerde zones. De meter is zeer robuust en vrij van drift.

O2X1 – Elektrochemische zuurstofcel
De O2X1 is een kleine, twee-draads, loop-powered zuurstof transmitter met een geavanceerde galvanische brandstofcel sensor en lineaire uitgang. De transmitter kenmerkt zich door zijn voordelige prijsstelling.

CGA351 Zirconia O2 Analyzer
Serie 351 zirconia zuurstofanalysator is geschikt voor het in-line bewaken van schone en droge gasstromen met variabele samenstelling.

DF-serie Coulemetrische sensor
De DF-serie maakt gebruik van een nieuwe ontwikkeling die gebaseerd is op het bewezen coulemetrische sensorprincipe waarbij zuurstof door een chemische omzetting een stroom opwekt die gelijk is aan het zuurstofgehalte.