Flowcomputers

Omni Flow Computers Inc. is de internationale marktleider en op het terrein van het ontwerpen, de ontwikkeling en fabricage van multi-run en multi-tasking voorgeprogrammeerde flowcomputers en de levering van bijbehorende softwarepakketten.

Toepassing

De Omni flowcomputers worden hoofdzakelijk toegepast bij (semi) ijkwaardige meet- en verladingssystemen voor zowel gas- als vloeistofsystemen. Deze systemen worden gebruikt met diverse typen flowmeters en vaak ook met druk- en temperatuuropnemers, alsmede regeltoestellen, afsluiters (MOV’s) en gaschromatografen. De Omni kan eenvoudigweg geconfigureerd worden voor al deze verschillende typen toestellen, instrumenten en hardwareconfiguraties.

Filosofie

OMNI biedt de flowcomputer met superieure technologie tegen de laagste “cost of ownership”. Hierdoor heeft OMNI wereldwijd een goede reputatie verworven. De productkwaliteit komt ondermeer tot uiting door het volgende:

De units bezitten een hoge mate van flexibiliteit qua hardware keuzemogelijkheden, zodat voor iedere configuratie al snel een computer met bijpassende boards geselecteerd kan worden.

U kunt eenvoudig een selectie maken uit een groot aantal voorgeprogrammeerde en genormeerde functies. Dit betekent, dat de gebruiker het toestel met een minimum aan kosten en tijd kan implementeren, ook voor het upgraden van bestaande procestoepassingen.

De toegepaste technologie is uitmuntend, hetgeen tot uiting komt in een snelle reken- en verwerkingstijd, grote meetresolutie van 32-bits en galvanisch gescheiden I/O’s. Daarbij geldt een standaard garantieperiode van 3 jaar;

De units zijn eenvoudig te koppelen met hogere systemen, zoals supervisory- en HMI systemen. Er zijn diverse datacommunicatiepoorten en -protocols voorhanden.

Omni is door het NMi toegelaten/goedgekeurd voor gebruik voor handelsdoeleinden met vloeistoffen en gassen, certificaat no. T3231. Tevens is Omni gecertificeerd volgens OIML voorschriften, certificaat no. PF/5858 en evaluatiecertificaat no. TC7375, TC7570.